Over mij - Feestzanger Rene

Ga naar de inhoud

Over mij

Feestzanger René, René Fortgens, werd op 17-2-1962 in Haarlem geboren. Zijn liefde voor muziek ontstond al toen hij een jaar of 5 was en naar liedjes op de radio luisterde. Op zijn 7e verjaardag kreeg hij een cassette recorder waarmee hij de nummers op kon nemen en eindeloos kon afspelen. Zijn ouders kochten een vakantie huisje in Heino te Overijssel en in het weekend luisterde hij regelmatig naar de piratenstations daar in de omgeving.
Toen hij 18 jaar was is hij als disc-jockey begonnen en heeft in verschillende bars in Haarlem en omgeving gedraaid. Ook heeft mee gedaan aan Avro's Toppop D.J. wedstrijd waar hij het tot de halve finale heeft gebracht.
Op zijn 20e verhuisde hij naar Brabant waar hij ook in bars als disc-jockey werkzaam was.  
De zangcarrière van René is eigenlijk als grap begonnen, maar Zomerse sferen is inmiddels alweer de negende single.
Het begon bij het nummer "de geinige glazenwasser " die voor de lol is opgenomen. Dit nummer slaat op René zijn eigen schoonmaakbedrijf dat, net als zijn zangcarrière, plotseling uit de grond werd gestampt. René werkte daarvoor in een sport-centrum en stond daar de ramen te wassen, toen besloot hij op een maandagmorgen dit bij mensen thuis te gaan doen en investeerde 40 gulden in emmers, sponzen en schoonmaak-middelen.

Andere nummers van René zijn: de Amsterdamse zwerver, de aardige après-ski leraar, Simon Snuffelaar en vele meer.

Inmiddels heeft René zich geschaard onder de groep bekende Nederlandse zangers waardoor hij met grote regelmaat gevraagd wordt om op te komen optreden op feesten en partijen.
Wat er verder in zijn muziek leven gaat gebeuren laat René op zich af komen, het mooiste vindt hij de mensen blij te maken want dan heeft hij het ook naar zijn zin. Zijn lijfspreuk is ook dan:

"een dag niet gelachen is een dag niet geleefd".

René op uw feest?
Ga naar de contact pagina voor het e-mail adres en/of telefoonnummer van René.
Mijn favorieten
Nederlandse zangers zijn er in overvloed. Bekende Nederlandse zangers zijn natuurlijk de Nederlandse zangers die bij het grote publiek bekend zijn geworden door hun (nummer één) hits, televisie optredens en de live optredens in het land.

Naast de bekende Nederlandse zangers zijn er veel zangers die de hits van de bekende Nederlandse zangers ten gehore brengen op feesten en partijen.

Feestzanger René behoort (nog) niet tot het arsenaal aan bekende Nederlandse zangers maar is bij een groot publiek bekend als vertolker van zijn eigen singles. Inmiddels heeft René vijftien (!) singles uitgebracht die o.a. ten gehore zijn gebracht bij Radio NL en vertoond zijn bij TV Oranje.

Doordat René zo aan de weg timmert met zijn eigen singles, is hij een graag geziene zanger op feesten, partijen en andere live optredens.
Ook over de grens treedt René op. Zo heeft hij zijn zangkunsten regelmatig, ook met bekende Nederlandse zangers,  in Benidorm vertoont.

René is te boeken voor allerlei evenementen en zorgt met zijn geheel eigen stijl voor een leuk optreden waarbij de hits van de bekende Nederlandse zangers ook voorbij zullen komen.

René zijn favoriete Top 10 van Nederlandse Zangers:
  1. René Froger
  2. Marco Borsato
  3. Paul de leeuw
  4. Gerard Joling
  5. Wolter Kroes
  6. Jeffrey Heesen
  7. Jeroen van de Boom
  8. Django Wagner
  9. Andre Hazes
  10. Andre Hazes JR
Het spreekt voor zich dat René tijdens zijn optredens liedjes ten gehore brengt van zijn favoriete Nederlandse zangers.
René zijn negende single, Zomerse Sferen, heeft veel aandacht gekregen van radio en tv. “Om op te dansen maar ook om te loungen”, typeert René zijn met zomers gevoel gezongen single.
Doordat de single veel aandacht heeft gekregen, heeft dit geresulteerd in diverse optredens en uitnodigingen. Zo was René te gast bij NPO 3FM waar hij zijn bescheiden hit Hé Hallo, mijn leven is nu één groot feest ten gehore bracht en was ook te zien bij NPO 3. Leuk toch?

Feestzanger René is binnen de scene van Nederlandse zangers een opvallende en geinige act die op elk feest de juiste snaar weet te raken waardoor elk feest een succes wordt. Niet voor niets heeft René een eigen nummer met als titel Mijn leven is nu één groot feest….

Feestzanger René boeken?
Kijk eens naar de videoclips van René en bekijk zijn agenda om te zien waar hij binnenkort optreedt (niet alle optredens staan op de agenda omdat sommige optredens privé zijn, het is dan niet mogelijk om een kijkje te komen nemen). Wat dat betreft is René al een bekende Nederlandse zanger…..

René ’s lijfspreuk een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, is kenmerkend voor het soort optreden dat René zijn publiek (uw gasten) voorschotelt.

Enne….. als u blij bent heeft René het naar zijn zin!

Voor informatie en boekingen:  Feestzanger ReneTel.: 06-53776048e-mail: info@feestzangerrene.nl

Terug naar de inhoud